Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАРГАНЕЦЬ. У місті з’явився Центр добра задля втілення в життя соціальних проектів

З благословення архієпископа Криворізького та Нікопольського Єфрема та з ініціативи депутата Дніпропетровської обласної ради від Партії Регіонів Тетяни Мороз в Марганці відбулося урочисте відкриття Центру добра, який став осередком благих справ задля місцевої громади.
Втілення в життя соціальних проектів, матеріальна й моральна допомога сім’ям, творчим особистостям, сприяння в питаннях організації загальноміських заходів, дозвілля підростаючого покоління – далеко не повний перелік напрямків роботи, якими опікуватиметься Тетяна Володимирівна спільно з однодумцями. Ініціатора й автора цього важливого благодійного проекту підтримали міський голова Олег Бідняк, народні депутати Олег Царьов і Андрій Шипко, депутати обласної ради – Павло Кравченко, Микола Письменний, Олександр Фельдман, Сергій Орлов, Сергій Воронов, а депутат облради Володимир Куцин особисто приїхав до Марганця.
На масштабний захід, що відбувся в клубі «Дніпро», завітали представники міської влади, помічники народного депутата Олега Царьова, керівники підприємств та організацій, зокрема, голова правління ПАТ «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» Олександр Зільберман разом із членами правління, керівниками цехів і служб підприємства, настоятелі православних храмів міста, депутати міської ради. На урочистостях було зачитано привітання з нагоди створення Центру добра від віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.
Святкового акценту в канву заходу внесли хор Свято-Духівського храму (настоятель – протоієрей Ігор Назар’єв, регент – Віра Зайченко), вокальний ансамбль «Веселі нотки» (керівники – Ганна Карпова й Світлана Павлова), колективи Марганецької гімназії й школи № 12. Присутні переглянули виставку-ярмарок творчих робіт, котру підготували учні шкіл і вихованці позашкільних закладів разом з наставниками, а також дорослі талановиті марганчани.
Першою доброю справою, яка дала старт усім наступним, став подарований ноутбук для родини вчителя української мови й літератури навчально-виховного комплексу «Ліцей-спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 10» Інни Федорової. У зборі коштів для його придбання активну участь взяла громадська організація «Серце Марганця».
Мороз Т.В. подякувала всім за підтримку й зізналася, що в цьому проекті втілилося все те, що відповідає її прагненням і переконанням, чого прагне душа. В подальшому Центр добра планує розгорнути систематичну діяльність у десяти районах міста, де проводитимуться локальні заходи благодійно-культурологічного спрямування, а також стане натхненником та організатором загальноміських заходів.