Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Відбулись збори духовенства єпархії

26 грудня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві під головуванням митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина відбулися загальноєпархіальні збори духовенства.
Збори розпочав своїм виступом митрополит Августин, який довів до відома священиків стан справ Української Православної Церкви, новини РПЦ і світового православ’я. Владика також прокоментував події, що нині відбуваються у Державі, зокрема, на Майдані Незалежності та закликав усіх до посиленої молитви за примноження миру і любові серед співгромадян нашої Батьківщини.
На запрошення Керуючого єпархією у зборах взяли участь співробітники Пенсійної служби України, головні спеціалісти з контролю за призначенням пенсії Гранчак Тамара Іванівна та Кириченко Надія Григорівна, які роз’яснили священикам особливості нового Пенсійного кодексу та відповіли на запитання.
Основну частину зборів було присвячено практичним питанням з пастирства. Владика дав настанови духовенству, детально роз’яснивши ті питання, які можуть виникати у священика у його пастирській діяльності. Для порівняння були зачитані розпорядження благочинним та духовенству Житомирської єпархії від 1950-1977 років. Після цього архієрей відповідав на запитання священиків.
Одне із питань, на яке архіпастир звернув особливу увагу – це діяльність недільних шкіл при парафіях. Архіпастир зобов’язав духовенство відповідально віднестися до цієї справи та в обов’язковому порядку розпочати роботу з виховання підростаючого покоління на тих парафіях, де вона не відбувається.
Звіт про діяльність Управління духовної освіти Білоцерківської єпархії зробив його керівник протоієрей Ігор Ковровський.
На завершення архієрей привітав кліриків єпархії з наступаючими святом Різдва Христового й Новоліття та подякував їм за пастирські труди.