Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин взяв участь у заходах у зв’язку з річницею введення військ до Республіки Афганістан

25 грудня біля храму святого великомученика Георгія Побідоносця у м. Білій Церкві у відбувся мітинг-реквієм у зв’язку з 34-ю річницею введення військ до Республіки Афганістан.
Захід розпочався молитвою, яку очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні духовенства міста. Владика відправив молебень за ветеранів Афганістану та їх сім’ї, а також звершив заупокійну літію за спочилих воїнів-інтернаціоналістів.
За Богослужінням молилися: міський голова Білої Церкви Савчук В.П., начальник управління освіти і науки Білоцерківського міськвиконкому Петрик Ю.Ф., голова Білоцерківської міської громадської організації української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Косоротов В.В., головою Київського обласного комітету сімей загиблих в Афганістані Гаврилюк О.М., голова Білоцерківського міського комітету сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших закордонних країнах Казакова Г.С., ветерани та їх сім’ї, а також парафіяни храму.
Після завершення мітингу його учасники відвідали Білоцерківську загальноосвітню школу №12, де у музеї бойової слави оглянули представлені експонати зброї та спорядження солдат часів афганської війни.
Потім владика побував на Старокиївському кладовищі у м. Білій Церкві, де звершив заупокійні літії за загиблих афганців.