Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Освячення накупольних хрестів для храму аграрного університету звершили три архієреї

8 листопада в Вінницькому національному аграрному університеті відбулося освячення накупольних хрестів та дзвонів для дзвіниці храму на честь святих Василія Великого, Іоана Златоуста та Григорія Богослова, який будується на території університету. Чин освячення звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні архієпископів Тульчинського і Брацлавського Іонафана, Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, а також священиків міста та сусідніх єпархій.
Під час звершення чину освячення хрестів архієреї окропили їх святою водою та вклонилися до них разом з Президентом університету Григорієм Миколайовичем Калетніком. Пізніше хрести, які знаходяться біля храму, будуть встановлені на куполи.
Після прочитання молитов священик окропив святою водою дзвони на дзвіниці, яка розташована поруч з храмом. Далі архієреї разом з Президентом університету, головою Вінницької обласної ради Сергієм Пилиповичем Татусяком та заступником голови Вінницької облдержадміністрації Любов’ю Михайлівною Спірідоновою, котрі також були присутні на освяченні, вперше задзвонили на університетській дзвіниці.
Після цього митрополит Симеон звернувся до представників влади, адміністрації, професорсько-викладацької корпорації та студентів університету зі словами вітання. «Сьогодні вперше на цій землі пролунав церковний дзвін, котрим Господь закликає нас до пробудження від духовного сну, до молитви та покаяння. Нехай молитвами святих Василія Великого, Іоана Златоуста та Григорія Богослова Господь благословить закінчити будівництво та освятити величний університетський храм, після чого Божа благодать перебуватиме завжди з вами та вашим навчальним закладом». У свою чергу Президент університету Григорій Миколайович Калетнік подякував духовенству за освячення куполів та дзвонів. «Щиро вдячний владикам за звершені молитви та за увагу до університетського храму та університетської сім’ї. Я також вдячний будівельникам, котрі допомагають нам в установлені строки проводити всі будівельні роботи. І я впевнений, що до нашого престольного свята Трьох Святителів 2015 року ми освятимо храм Божий на території нашого храму науки» — сказав Григорій Миколайович, після чого вручив архієреям Подяки університету та подарував хоругви з вишитими іконами святителів Василія Великого, Іоана Златоуста та Григорія Богослова. Також Григорій Миколайович від себе особисто та від колективу університету привітав митрополита Симеона з його днем народження та подякував архієрею за служіння людям та проповідь духовності на Вінницькій землі.
На завершення глядачам заспівали народні колективи.