Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Відбулось 130-річчя Свято-Михалівського храму у с. Савенцях

8 листопада, пам’ять святого великомученика Димитрія Солунського, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Михайлівський храм у селі Савенцях Рокитнянського благочиння, настоятелем якого є протоієрей Андрій Панькевич.
З нагоди світлого ювілею церкви – 130-річчя від її освячення, архієпископ Августин очолив Божественну літургію з хресною ходою та виголосив проповідь.
Йому співслужили: благочинний протоієрей Олександр Тарасюк та духовенство Рокитнянського округу, а також насельники Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського.
За Богослужінням серед парафіян і паломників молилися: голова Рокитнянської районної ради Осінська Світлана Павлівна, заступник голови Рокитнянської райдержадміністрації Кононець Лариса Петрівна, голова села Савчук Наталія Петрівна, директор місцевої загальноосвітньої школи Салатський Валерій Михайлович.
Після Літургії владика, у знак подяку за старанні труди на славу Божу, вручив благодійникам та активним парафіянам церковні відзнаки: ордени Української Православної Церкви, грамоти Блаженнішого Митрополита Володимира та грамоти Керуючого Білоцерківською єпархією.
Після цього архіпастир поспілкувався з вірними та подарував кожному пам’ятну іконку.