Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Молодь з єпархії здійснила велопаломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври

1-2 серпня Божого львівська молодь здійснила велопрощу до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Паломництво відбулось у рамках велопрощі «Два колеса: молитва та праця», метою якої є пропагувати молитву та працю як фундаментальні складові християнського життя, популяризувати серед молоді паломництво до православних святинь, пропаганда здорового тверезого способу життя, привернути увагу до екологічних проблеми забруднення повітря викидами автомобільного транспорту.
Організаторами велопрощі до Почаївської лаври виступили Православний молодіжний веб-портал hram.lviv.ua і Львівська єпархія УПЦ.
Прибувши електричкою до Радивилова, молоді люди помолились перед дорогою у Свято-Вознесенському та Різдва Пресвятої Богородиці храмах, після чого вирушили до Почаєва. Дорогою до Лаври паломники зупинялись на молитву, а саме: у селищі Батьків біля храму Преображення Господнього, у с. Баширівка біля храму на честь Пресвятої Трійці, а в с. Підзамче біля храму Покрови Пресвятої Богородиці. Ввечері, після поселення у готелі для паломників, молоді люди молились у Свято-Успенському храмі Почаївської лаври, а наступного дня після ранкової молитви приклались до мощей святих Іова та Амфілохія Почаївських і відбитку стопи Божої Матері. Після молитви велопаломники вирушили до Радивилова, звідки електричкою відправились до Львова.
Учасники велопрощі дякують Богу, рідним і близьким, а також усім хто надихав, допомагав та підтримував у організації та проведені велопрощі «Два колеса: молитва та праця» до Свято-Успенської Почаївської Лаври.