Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. До Волинської обласної клінічної лікарні вперше прибула чудотворна Почаївська ікона Божої

16 серпня став днем особливої духовної радості для двох тисяч медпрацівників та тисячі пацієнтів Волинської обласної клінічної лікарні. Цього дня з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта до закладу, вперше за його історію, прибула чудотворна Почаївська ікона Божої Матері, яка, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира перебуває на теренах Волинської єпархії.
Молебень перед святинею очолив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, який наразі перебуває на лікуванні у Волинській обласній клінічній лікарні. Архієрею співслужили клірики Волинської єпархії. А саме богослужіння співав хор вихованців Волинської духовної семінарії на чолі із протоієреєм Петром Муляром.
«В 1559 році грецький архієрей, митрополит Неофіт, перебуваючи в помісті православної шляхтянки Анни Гойської, подарував її родині, в знак вдячності за гостинність, ікону Божої Матері, ця ікона почала чудотворити – зцілився сліпонароджений брат Анни Гойської. І цю святиню подарували Почаївському монастирю, де вона і дотепер перебуває. І тепер, вперше в історії Волинської обласної лікарні ця найбільша святиня Волині перебуває тут, щоб благословити золоті руки лікарів та подарувати зцілення та одужання пацієнтам цього закладу», — зауважив. звертаючись до присутніх владика Ніфонт.
Він також вручив головному лікарю Волинської обласної клінічної лікарні Івану Сидору високу церковну нагороду – орден Почаївської ікони Божої Матері.
«Ми всі християни, віримо в Бога, і сьогодні в нашому лікувальному закладі перебуває така велика святиня – Почаївська ікона Богородиці. Це вперше в історії нашої лікарні. Думаю це допоможе нашим пацієнтам, і нам – лікарям у справі лікування тілесних недугів». – сказав у коментарі журналістам, головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор.
Від імені духовенства і вірян до владики Ніфонта звернувся секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Він побажав владиці швидкого видужання та подякував лікарям за те, що вони приклали максимум зусиль для лікування волинського архієрея: «сподіваємось, що наш дорогий владика в скорому часі повернеться до керування Волинською єпархією».
А на очах багатьох медпрацівників та пацієнтів можна було побачити сльози радості. Із палкою і щирою молитвою вони благали Божу Матір про допомогу, про милість.
Ці благодатні дні відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі стали днями великої духовної радості для православних волинян.