Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова єпархіального Відділу релігійної освіти та катехизації взяв участь у конференції керівників дошкільних навчальних закладів столиці

22 серпня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, голова Відділу релігійної освіти та катехизації Київської єпархії протоієрей Сергій Бойко взяв участь в урочистій церемонії відкриття конференції керівників дошкільних навчальних закладів Києва. Захід відбувся на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році», що знаходиться на території Лютізького плацдарму, на околиці села Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.
Організатором конференції виступив Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА. На святковому заході були присутні Директор Департаменту Оксана Добровольська, голова Відділу духовно-фізичного виховання молоді Київської єпархії протоієрей Роман Матюшенко, інші почесні гості та представники громадськості.
До всіх присутніх зі словом від імені Предстоятеля УПЦ звернувся протоієрей Сергій Бойко. Він передав благословення Блаженнішого Митрополита Володимира та наголосив: «Той, хто жертвує собою, своїми талантами задля ближнього, той отримує дещо більш важливе в цьому світі — скарб небесний, який ані тля, ані моль і навіть грабіжники не можуть відібрати. Саме такий скарб отримуєте ви, шановні вихователі. Адже ваше жертовне служіння дітям є саме таким, про яке заповів Спаситель Господь». Також отець Сергій закликав педагогів виховувати учнів в дусі євангельських істин.
Почесні гості поклали квіти до Стіни пам’яті. Участь у конференції взяли керівники та педагоги всіх дошкільних навчальних закладів Києва. Одягнуті в унікальні форми, вони вишикувались по районах столиці, а потім урочистим маршем пройшли до монументу «Символ миру». Після цього загін кожного району покрокував до своєї ділянки плацдарму, де пройшли майстер-класи відповідно до програми заходу. Слід зазначити, що конференція була присвячена питанню стандартів столичної освіти як інструменту ефективного розвитку дошкільної освіти Києва.
Лютізький плацдарм – один з найважливіших плацдармів на правому березі Дніпра, в районі с. Лютіж за 30 км на північ від Києва, захоплений у вересні 1943 р. військами Воронезького фронту. В жовтні з Лютізького плацдарму війська 38-ї армії завдавали допоміжних ударів з метою відвоювання Києва. На початку листопада звідси був розпочатий головний наступ на Київ силами танкового угрупування, перекинутого з Букринського плацдарму. Здійснений таємно, цей маневр вирішив успіх Київської операції.