Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Представник єпархії взяв участь в урочистостях, присвячених 100-м роковинам смерті Лесі Українки

1 серпня у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки в с.Колодяжне Ковельського району відбулися урочистості, присвячені 100-м роковинам смерті великої поетеси.
У жалобному заході взяли участь керівники обласної, районної влади, представники Колодяжненської сільської ради, громадськість, духовенство, учні та вчителі.
Славній доньці українського народу висловили слова шани голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук, голова райдержадміністрації Сергій Матяшук, голова районної ради Петро Якубук та інші.
Прес-секретар Володимир-Волинської єпархії, протодиякон Віктор Мартиненко зачитав вітальне слово правлячого єпископа Володимира з нагоди Дня вшанування пам’яті геніальної письменниці Лесі Українки.
Від обласної, районної влади, громадськості, в знак шани і поваги, були покладені корзини живих квітів до підніжжя пам’ятника геніальної видатної письменниці.
В приміщенні літературно-меморіального музею відбулися тематичний захід «А в нас пісні її лишились» та літературна година до 100-річчя пам’яті Лесі Українки.