Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Клірик єпархії благословив курсантів військового університету

30 липня у Полтаві на базі військової частини А3990 відбулося урочисте складання військової присяги курсантами військової кафедри Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, які протягом двох років, поряд із цивільним навчанням, опанували програму підготовки офіцерів запасу.
У святковій церемонії взяли участь та привітали із цією знаменною подією студентів – молодих спеціалістів військової справи та їхніх рідних заступник голови обласної ради Володимир Марченко, ректор ПолтНТУ, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму Володимир Онищенко, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, депутат обласної ради Володимир Мирошниченко, інші почесні гості, ветерани, представники громадськості і духовенства.
З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, захід відвідав та благословив курсантів настоятель Самсонівського храму на Полі Полтавської битви протоієрей Костянтин Оніпко.
Наголошувалося, що складання військової присяги є моментом істини для нинішніх студентів щодо глибшого усвідомлення ними власної здатності і готовності за потреби зі зброєю у руках боронити рідну землю.
Володимир Марченко, зокрема, побажав випускникам військової кафедри аби їм відтепер більше ніколи не довелося брати до рук зброї: хай наша держава живе у мирі та злагоді, — резюмував заступник голови обласної ради.