Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Урочистості в Ужгородському УВП № 9 до 1025-ти річчя Хрещення Русі

26 липня з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора в Ужгородському УВП № 9 відбулися урочистості з нагоди ювілею 1025-ти річчя Хрещення Київської Русі.
Урочистості відбулися в храмі на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, що на території УВП № 9. Зранку було звершено богослужіння, яке очолив духівник Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря в селі Зарічево, що на Перечинщині – архімандрит Микола (Шестак). В богослужінні взяли участь ув’язненні УВП № 9.
Відразу після завершення богослужіння був відслужений святковий молебень з нагоди ювілею 1025-річчя Хрещення Київської Русі в якому взяли участь працівники відділу Департаменту з питань виконання покарань Закарпатської області, представники влади, представники установи та КВІ (Криминально-виконавча інспекція), місцеві ЗМІ, тощо.
Молебень звершили: настоятель храму на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці що на території УВП № 9, голова єпархіального відділу Пенітенціарного служіння – протоієрей Володимир Гуй, голова Інформаційного відділу Мукачівської православної єпархії – протоієрей Олександр Монич та духівник Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря в селі Зарічево, що на Перечинщині – архімандрит Микола (Шестак). Разом з всіма у храмі молилася і настоятелька Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря в селі Зарічево, що на Перечинщині – ігуменія Варвара (Поп).