Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. У Котелівці відбувся Хресний хід на честь 1025-ліття Хрещення русі

28 липня центральною вулицею смт. Котельва пройшов хресний хід на честь 1025-річчя Хрещення Русі.
Від Свято-Вознесенського до Свято-Троїцького храмів селища під іконами Хреста Спасителя, Божої Матері та Князя Володимира, пліч-о-пліч ішли керівники району та Полтавської єпархії, прихожани всіх церков на чолі із священнослужителями, представники всіх територіальних громад Котелевщини, трудові колективи підприємств, установ та організацій, всі бажаючі, хто вирішив зміцнити віру та силу, пройти цей шлях із мудрою вдячністю.
Далі всі зібралися на площі біля Палацу дозвілля «Скіфія». Громаду району із святом щиро вітали голова райдержадміністрації Тетяна Корост, секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, благочинний Котелевського Церковного округу митрофорний протоієрей Василій Довганич, заступник голови районної ради Олександр Гаркавенко та Котелевський селищний голова Іван Гарькавенко.
Звертаючись до котелевців Тетяна Михайлівна зазначила: «Я впевнена, що сьогоднішнє свято об’єднає всіх жителів нашого краю, згуртує громаду для добрих справ, примножить прагнення жити в мирі та взаємоповазі, зцілить наші душі від байдужості. Саме тому Президент України Віктор Януковича наголошував на важливості відзначення згаданої річниці як свята української державності та єднання».
Відзначили на урочистостях благочинників, меценатів та прихожан, які займають активну громадську позицію, внесли значний вклад у зміцнення та розвиток духовності. Їх нагороджено Почесними грамотами, Подяками Полтавської єпархії та Почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради.
Відзначили цього дня і переможців та учасників конкурсу дитячих малюнків, які були виставлені на площі, і авторських віршів. Їм урочисто вручили призи та заохочувальні подарунки.
Об’єднавшись котелевська громада разом із священнослужителями помолилась за Україну та український народ, за єдність, мир, порозуміння та злагоду в Незалежній Соборній Українській Державі.
Також кожен зміг прямо на площі запалити свічку та помолитися за свою родину.
Особливого духовного піднесення присутнім додала тематична концертна програма та спільна благодійна трапеза.