Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬК. Поляки і волиняни пішли пішки до Почаєва

Ратнівчани приєдналися до пішого хресного ходу, що йде з Польщі.

Святкування величного свята – 1025- річчя Хрещення Київської Русі – розпочалося у п’ятницю в Ратному біля пам’ятного знака, встановленого на честь 2000-ліття Різдва Христового.

Ознаменувалося воно тим, що участь у ньому взяли православні паломники з Польщі – 39 чоловік, які пішим ходом йшли до Почаївської Лаври. Святковий молебень звершили священики Ратнівського та Гірниківського благочинь на чолі із єпископом Володимир-Волинським та Ковельським Володимиром.

Участь в урочистості взяли православні з багатьох сіл району, а також голови райдержадміністрації та районної ради Вячеслав Лавренюк та Микола Макарук.

Владика привітав усіх із знаменною подією 1025 – річчям Хрещення Київської Русі святим рівноапостольним князем Володимиром, й побажав православним, аби милостивий Господь укріпив усіх у вірі і хранив на многії та благії літа.

Щастя та здоров’я, утвердження православної віри на нашій землі та у наших серцях побажав усім Микола Макарук.

Духовенство району, разом із правлячим єпископом зустріли польських православних паломників 25 липня. Жителі Ратного радо зустріли своїх братів-одновірців, з християнською любов’ю допомогли у їхніх потребах, а 26 липня разом помолились за Божественною літургією.

- Ми вже шостий день у дорозі до Почаєва, — говорить одна з паломників з Польщі. – Раніше ми приїжджали автобусами. А це вперше після війни йдемо пішим ходом, відроджуємо довоєнну традицію пішої ходи до Почаєва. Думаємо, що дійдемо до цієї православної святині 4 серпня. По білоруській землі разом з нами йшли білоруси, від кордону до кордону. Нас дуже зворушила зустріч вашого духовенства. Немає слів, аби передати те, що ми відчули від ваших сердець. Продовження нашої ходи буде разом з вами, українцями. А серед наших паломників, частина православним, коріння яких тут, на Україні.

Помолившись біля пам’ятного знака, і поляки, і ратнівчани разом пішли до Почаєва. У їхніх руках ікони, а в душах – щира віра і любов до Бога — Отця, Сина і Святого Духа.

Опікується гостями владика Володимир. Він попросив голів районних адміністрацій Волині, територією яких будуть проходити паломники, сприяти їх безперешкодному пересуванню. Це – Ратнівський, Старовижівський, Ковельський, Володимр-Волинський, Горохівський та Іваничівський райони. До паломників, які вирушили до Почаєва з Польщі та Ратнівщини, а це разом з священниками 170 чоловік, долучаться православні і з інших районів області. До речі, минулого року хресний хід до Почаєва розпочався у Ковелі.

Валентина ПИЛИПЧУК