Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬК. Паломництво для дітей-інвалідів

Цими днями відбулася паломницька поїздка членів громадської організації «Берег надії» у Почаївську лавру.

Громадська організація «Берег надії», що діє у Володимирі-Волинському, об’єднує батьків, які виховують дітей-підлітків та молодь хворих на ДЦП. Такі підліки відчувають особливу потребу у підтримці та соціально-психологічній реабілітації, вони дуже гостро переживають брак спілкування з ровесниками. Така молодь особлива! З їх емоційними та психологічними проблемами вони залишаються самотніми.

Отож, організація — це єдиний їх «Берег надії», де вони можуть виявляти свою індивідуальність, проявляти особисті риси характеру, розвивати творчі здібності. Тут вони можуть відчути себе повноправними і повноцінними членами суспільства.

Цьогорічне паломництво у Почаїв – перша поїздка дітей на таку велику відстань. Адже, зрозуміло, для хворих дітей – це неабияке випробовування. Проте, дорога далася напрочуд легко. Паломники у супроводі священиків відвідали усі храми Лаври, помолилися та вклонилися усім її святиням.

Тут, у святій обителі прочани зустріли свого архієрея – Преосвященного єпископа Володимира, який умисно приїхав до Почаєва, аби супроводити та благословити земляків. Володимир-Волинський архієрей давно дружить з «Берегом надії» – на великі свята діти вітають владику, він – по мірі сил допомагає організації. Нинішня подорож – теж особистий подарунок єпископа дітям та їх батькам.

Щира радість та захоплення побаченими святинями сяяли на дитячих обличчях, а веселим завершенням подорожі стало купання у цілющих водах Джерела праведної Анни.

Протодиякон Віктор Мартиненко