Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОВЕЛЬ. У місті відбувся міжнародний молодіжний православний форум

З 19 по 21 липня у Ковелі відбулася міжнародна молодіжна конференція, присвячена 1150-ій річниці з початку місії святих Кирила та Мефодія.

До Ковеля з’їхалися члени молодіжних організацій із Білорусі, Польщі та України. Українську делегацію представляли члени молодіжного братства Низкиницького монастиря зі своїм очільником прот. Максимом Хоменком.

Учасники оселилися в затишному готелі у славетному селі Колодяжному. У програмі трьохденної зустрічі були і пленарні засідання, літургія у Воскресенському соборі, пікнік на древньому монастирському острові та навіть дозвілля у боулінг-клубі.

Серед інших питань, що цікавлять православну молодь на форумі обговорювалися питання важливості та ролі церковнослов’янської мови у сучасному світі; проте головною метою зустрічі було встановлення дружніх стосунків між молоддю із різних країн.

Протягом трьохденної зустрічі учасники з’їзду знайшли спільну мову та домовилися про майбутню співпрацю. Реклама – один із засобів впливу на сучасну молодь, тому виник план створити «добру рекламу» у трьох країнах одночасно. Делегати домовилися про проведення акцій, з метою зорієнтувати молодь в актуальних питаннях сьогодення.

Та на цьому прагнення до єднання та співпраці не згасло. Білоруси запросили усіх на молодіжний фестиваль єдності у Бресті, поляки на день вшанування пам’яті новомучеників Холмських, українці у свою чергу запропонували зустрітися у Низкиницькому монастирі на «Успінських говіннях», які відбудуться з 25 по 29 серпня. Усі учасники з’їзду з радістю підтримали пропозиції про майбутні зустрічі та співпрацю.

Приємною несподіванкою стало відвідання форуму Преосвященним єпископом Володимиром. Владика зустрівся з молоддю, під час пікніку на монастирському острові у Вербці. Молоді люди мали можливість поспілкувалися з архієреєм, поставити йому запитання.

Єпископ відзначив важливість зустрічей православної молоді для організації нових молодіжних осередків та активізації молодіжного служіння Церкви. Ієрарх запевнив молодь, що Володимир-Волинська єпархія і надалі підтримуватиме подібні починання.

Спільна молитва, ігри, живе спілкування, прогулянки – усе це справило незабутнє враження на учасників з’їзду та подарувало безліч емоції. Молодь сподівається, що ця зустріч стала першим кроком до інтернаціональної дружби, співпраці та єдності.

Учасники форуму щиро вдячні його організаторам – Володимир-Волинській єпархії, та благодійникам – Преосвященному єпископу Володимиру та ковельським священикам протоієрею Георгію Бензюку і Миколаю Чубишу.

Катерина Рижко