Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. У рамках святкування 100-річчя Мараморош-Сиготського процесу відбудеться хресний хід з іконою, яка належала прп. Алексію Карпаторуському

4 червня у Єпархіальному управлінні Хустської Єпархії відбулося засідання організаційного комітету по підготовці святкування 100-річчя Мараморош-Сиготського процесу, яке провів архієпископ Хустський і Виноградівський Марк. На засіданні обговорювалися організаційні питання та з благословення владики Марка вирішили провести Хресний Хід по Хустській Єпархії з іконою Божої Матері «Скоропослушниця», яка пролежала в могилі на грудях преподобного Алексія Карпаторуського 50 років і залишилася неушкодженою попри високий рівень ґрунтових вод.
Хресний хід пройде через всі без виключення парафії Хустської Єпархії і побуває в кожному храмі. Початок ходу з іконою Богородиці «Скоропослушниця» співпаде з початком Успенського посту, тобто з 14 серпня. Через цю загально єпархіальну акцію до святині матимуть прикластися максимальна кількість людей та попросити біля чудотворної ікони благословення Господнє та Його Пречистої Матері . Звичайно, звертатися у молитві до Господа, Його Пречистої Матері Богородиці та Його святих ми можемо будь-коли та за будь-яких обставин. Біля чудотворної ікони ми ще долучаємося й тої Божої благодаті, якою наділяє Господь святі ікони.
Цей Хресний хід проводитиметься у рамках святкування 100-річчя Мараморош-Сиготського процесу, головним обвинуваченим на якому був преподобний Алексій (Кабалюк) Карпаторуський. Будучи справжнім апостолом для сучасного Закарпаття, святий був прославлений Церквою у жовтні 2001 року.
Графіки Хресного Ходу буде опубліковано додатково на сайті єпархії orthodoxkhust.org.ua та в офіційній газеті єпархії «Духовна криниця Карпат». 14 серпня почнеться Хресний Хід з іконою Божої Матері «Скоропослушниця», яка зберігається у Свято-Миколаївському монастирі с. Іза-Карпутлаш, де також знаходяться й мощі прп. Алексія Карпаторуського.