Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Розпочалася підготовка до проведення 4 липня хресної ходи з Вінниці до Калинівського хреста

4 червня у Вінницькій обласній державній адміністрації, під керівництвом заступника голови ОДА Григорія Деруна відбулася нарада з питань проведення хресної ходи з нагоди 90-річчя Калинівського чуда.
У нараді взяли участь начальник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький, секретар Вінницької єпархії протодиякон Владислав Демченко, представники силових структур, відповідальних за забезпечення громадського порядку.
У ході наради був затверджений маршрут хресної ходи та визначені основні організаційні питання, які необхідно вирішити до її початку. Так хресна хода розпочнеться 4 липня о 14.00 молебнем, який звершить митрополит Вінницький і Барський Симеон з архієреями та духовенством біля Свято-Воскресенського храму м. Вінниці. Далі хода прослідує вулицями Хмельницьке шосе, Соборною та Київською до виїзду з м. Вінниці. Маршрут хресної ходи пролягатиме по шосе на території Вінницького і Калинівського районів. У маршруті передбачена зупинка для короткого відпочинку за смт. Стрижавка, на повороті до с. Сосонки.
Учасники хресної ходи планують подолати 25 км шляху до м. Калинівка до 21 години. Одразу після прибуття духовенства і паломників біля Калинівського хреста будуть читатися молитви перед св. Причастям і відбуватиметься сповідь. О 22 годині розпочнеться всенічне бдіння, а опівночі митрополит Симеон, архієреї та священики звершать Божественну літургію.
Обговоривши графік проведення хресної ходи, учасники наради торкнулися таки питань, як забезпечення медичною допомогою та транспортом для повернення прочан у Вінницю. Григорій Дерун запевнив, що влада зробить усе можливе, аби люди, які братимуть участь у хресній ході та богослужінні, могли повернутися до Вінниці на автобусах. Для цього буде задіяна необхідна кількість транспортних засобів. Автобуси, які привезуть паломників з інших районів, чекатимуть на них на території калинівського міського стадіону.
Для уточнення всіх питань, пов’язаних із проведенням хресної ходи, 28 червня відбудеться ще одна робоча нарада у облдержадміністрації.