Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Стартувала благодійна акція «Я бачу Вас серцем» з проблем людей особливих вад зору

Цього року, у Неділю 6-ту по Пасці «Про сліпого», коли у всіх Православних храмах читається Євангельський уривок, який оповідає про зцілення Господом Ісусом Христом сліпонародженого, з благословення Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського АНТОНІЯ, на Хмельниччині стартувала благодійна акція «Я бачу Вас серцем», метою якої було привернення уваги суспільства до людей з особливими потребами — інвалідів з глибокими вадами зору.
До проведення даної акції організаторів спонукував той прикрий факт, що на сьогоднішній день у нашій країні інваліди з порушеннями зору є однією з найбеззахисніших верств населення. Окрім людської черствості, ці люди щоденно долають масу труднощів про які звичайні громадяни не мають і гадки. Так, для вказаної категорії є чималою проблемою простий візит у магазин, або аптеку, проїзд у громадському транспорті, відвідання установ, тощо.
У рамках проекту членам обласної організації УТОС управлінням єпархії була виділена адресна благодійна допомога, у ряді храмів відправлені богослужіння спеціально для незрячих людей, священнослужителі спільно з членами УТОС взяли участь у прямому ефірі на місцевому телебаченні. Окрім того серед парафіян храмів було проведено роз’яснювальну роботу з метою сприяння незрячим людям у церквах придбати та поставити свічки, допомогти у прикладанні до ікон, тощо.
У святкуванні Ювілею УТОС, яке відбулося 26 червня 2013 року в актовій залі федерації профспілок області, з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського взяв участь настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму в м. Хмельницькому Архімандрит Пахомій (Дідик), який від імені Високопреосвященнішого митрополита Антонія привітав організацію із ювілеєм, зачитавши вітальну адресу архіпастиря та окропив членів ХОО УТОС святою водою.
У урочистостях також приймали участь представники Хмельницької Облдержадміністрації, Депутати обласної та районних рад, члени Хмельницької обласної організації УТОС, представники ЗМІ, громадськість.