Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Синодальний молодіжний відділ провів доброчинну акцію «Молодість не байдужа»

23 червня з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира на території Ботанічного саду ім. М.М.Гришка відбулася доброчинна акція «Молодість не байдужа», організована Синодальним відділом по роботі з молоддю УПЦ. Захід проходив за активного сприяння парафіян Київського Троїцького Іонинського монастиря та учасників одноіменного волонтерського руху, що діє при обителі.
Цього дня вранці голова Синодального молодіжного відділу УПЦ, намісник Київського Троїцького Іонинського монастиря, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона очолив Божественну літургію в Троїцькому храмі обителі.
Після Літургії єпископ Іона відправив святкову Троїцьку вечірню, за якою було прочитано колінопреклонені молитви. Урочисте богослужіння в день престольного свята обителі завершилося хресним ходом.
Після відправи поруч із обителю розпочалася доброчинна акція «Молодість не байдужа». Вона проводиться вже третій рік поспіль, має на меті організацію дозвілля для дітей з багатодітних родин, дітей-сиріт та інвалідів, а також збір коштів для пацієнтів дитячих онкологічних відділень.
У рамках акції для дітей діяли атракціони, майстер класи з орігамі, скульптури, виготовлення листівок, виготовлення варення. Представники громадської організації «Верное казачество» провели показові бої на шпагах; діти зі всеукраїнської організації «Православні скаути України» влаштували лабіринти та спортивні змагання.
Для участі в акції волонтери з Всеукраїнської волонтерської організації «Молодість не байдужа», що діє під егідою Синодального молодіжного відділу, привезли своїх підопічних — мешканців будинків інвалідів та хворих діток.