Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Августин взяв участь у заходах, присвячених Дню скорботи та вшанування пам’яті жертв війни

22 червня в Україні відзначають День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни, адже саме цього дня 1941 року розпочалася Велика Вітчизна війна.
Цього року представники Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, ветерани, курсанти та військовослужбовці Київського гарнізону, а також військові священики пройшли хресним ходом від центральних Святих врат Києво-Печерської Лаври до Монументу невідомому солдату, що на Площі Слави. Там голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин відправив заупокійну літію за загиблими під час війни, а також, під час свого виступу, побажав Божої допомоги та міцності сил тим, хто повернувся з війни та живе до сьогодні.
Далі перед присутніми виступили Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України адмірал Ігор Кабаненко, ветерани та члени Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони.
Учасники заходу поклали живі квіти до Монумента невідомому солдату та виставили свічки у спеціальний каркас, виконаний у формі напису: «1941-1945».
Того ж вечора на Площі Слави лунали військово-патріотичні композиції у виконанні духових військових оркестрів Міністерства оборони України.
Слід зазначити, що хресна хода військових до Монументу невідомому солдату у День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни відбулася вперше і відтепер буде щорічною.