Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Антоній відправив подячний молебень для викладачів християнської етики загальноосвітніх шкіл

5 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, керучий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній відправив подячний молебень для викладачів християнської етики загальноосвітніх шкіл м. Києва у храмі Різдва Божої Матері Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.
Владиці співслужили: секретар по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, голова Єпархіального відділу релігійної освіти та катехизації протоієрей Сергій Бойко. У спільній молитві прийняли участь також Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Добровольська О. М. та викладачі етики з кожного району столиці.
Після молебню митрополит Антоній звернувся до педагогів зі словом та передав благословення Предстоятеля УПЦ. Звертаючись до присутніх, владика зазначив:
«Викладання християнської етики та культури — мабуть, найважче завдання для викладачів. Адже тут ми маємо справу з вірою, до якої примусити неможливо. Але разом з тим, школа повинна вчити життю, а не тільки давати інтелектуальні знання. Для молодого покоління дуже важливо побудувати життя на твердій основі, а не на піску, щоб ніяка буря, ніякі негаразди не змогли його похитнути».
У свою чергу, Добровольська О. М. подякувала владиці Антонію за спільну молитву, а викладачам — за їх нелегке служіння молоді.
По завершенні богослужіння владика вручив викладачам Благословенні грамоти Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
Программу з факультативного викладання предмету Християнська етика і культура було впроваджено у Києві у 2006 р. На даний момент викладання ведеться у 130 загальноосвітніх столичних школах. У розпорядженні педагогів посібник, розроблений у співавторстві з архімандритом Лонгіном (Чернухою) та протоієреєм Богданом Огульчанським для школярів 1-4 класів.