Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. За ініціативи Синодального відділу благодійності та соціального служіння започатковано перші в сучасній Україні курси сестер милосердя

5 травня за ініціативи Синодального відділу благодійності та соціального служіння у співпраці з Міністерством охорони Здоров’я України та Федеральним Медико-біологічним Агентством Росії започатковано перші в сучасній Україні курси сестер милосердя.
Основна задача курсів – дати волонтерам та представникам православних сестринств милосердя базові знання з організації медичної допомоги та догляду за хворими.
Ознайомчий етап курсів відбувся в Олександрівській лікарні м. Києва та був присвячений таким питанням, як історія руху сестер милосердя, організація сестринської діяльності, основи загального догляду та допомога у надзвичайних ситуаціях.
Слухачі курсів – сестри милосердя сестринств в ім’я святої преподобномучениці Єлізавети та Святих царствених мучениць. Лектори: Ірина Сергіївна Бахтіна – директор державного центру додаткової професійної освіти середніх медичних працівників (м. Санкт-Петербург) та доцент центру післядипломної освіти м. Санкт-Петербурга Лариса Володимирівна Гардєробова.
У подальшому, на другому спеціалізованому етапі курсів, планується дати слухачам підготовку з паліативної допомоги невиліковним хворим та догляду за людьми похилого віку на базі Національної Медичної Академії післядипломної освіти ім. П. Шупіка.
Перед початком курсів голова Синодального відділу благодійності та соціального служіння УПЦ архідиякон Сергій Косовський передав учасникам благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира та побажав всім плідної роботи.