Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Канцлер Нью-Йоркської богословської семінарії прочитав лекцію для духовенства столиці

18 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, канцлер Свято-Володимирської православної богословської семінарії Нью-Йорка (США) протоієрей Чед Хетфілд прочитав лекцію для кліриків Києва. Лекцію, що проходила у 45-му корпусі Києво-Печерської лаври, відвідав секретар Київської єпархії по м. Київ протоієрей Віктор Іващук.
Тема, з якою о. Чед виступав перед аудиторією, стосувалася історії становлення Православ’я в Америці, діяльності протестантських і тоталітарних сект та головних аспектів їх віровчення.
Зокрема, щодо полеміки з протестантами, канцлер сказав: «Достатньо поставити їм запитання, хто є засновником їх віри? Чи це Лютер, Кальвін, Цвінглі або інші? Про православне християнство такого сказати неможливо, адже немає людини, про яку б ми могли свідчити як про засновника нашого віровчення, крім Боголюдини – Господа нашого Ісуса Христа. Така відповідь одразу може призвести співрозмовника до відчуття дискомфорту».
«І головним у цій дискусії є правильне розуміння Євхаристії, як наріжного каменю віри. А як свідчить історія, починаючи з католицтва, протестантизм і його похідні форми віддаляються все далі й далі від істинного розуміння Євхаристії, обожнення. І принцип «тільки Писання» дає ще більше можливостей для докорінно невірного тлумачення Біблії і вчення Христового», — підкреслив протоієрей Чед.
Після лекції відбулося обговорення теми, присутні могли задати запитання викладачеві Місіології о. Чеду Хетфілду та отримати відповіді канцлера Нью-Йоркської богословської семінарії.