Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Ще один храм постане на Ратнівщині

9 червня, після Божественної літургії, єпископ Володимир прибув у село Височне, щоб закласти наріжний камінь, та звершити чин «бываемый при основании церкве и водружении креста».
Між селами Кортеліси і Самари розташоване невеличке, але мальовниче село Височне, в якому живуть доброзичливі і віруючі люди. На превеликий жаль у їхньому селі ніколи не було церкви, люди ходили у храми сусідніх сіл. Таким становищем з користалися сектанти і створили в селі свій осередок.
Православні у Височному давно мріяли про свій храм, але не було людини яка б стала лідером у цій непростій справі. Настав час коли зібралися, порозмовляли, обміркували і вирішили будувати церкву на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. З благословення керуючого єпархією Преосвященнішого єпископа Володимира обрали церковну десятку, визнали Статут УПЦ, провели державну реєстрацію, запросили владику і духовенство на освячення…
На свято прийшло багато людей. Архієрея зустріли з віршами та квітами діти, з теплими словами привітання та з хлібом і сіллю зустрів заступник церковного старости А.А. Димидюк. Владиці співслужило духовенство Гірниківського та Ратнівського благочинь. Правлячий архієрей звершив чин, промовив повчальне слово, побажав новоствореній церковній громаді в найскорішому часі збудувати церкву. Віряни щиро радіючі, дякували владиці за приїзд, бо ще ніколи у селі Височне не було архієрея і так багато священиків.
Керуючий єпархією по дорозі завітав на Кортеліський меморіал жертвам фашизма де поклав квіти та помолився за упокій невинно убієних… Преосвященніший також провідав храми сіл Кортеліси, Доманово, і новозбудований Ільїнський храм у селі Млиново . На прохання настоятеля церкви прот. Миколи Горуна , владика Володимир пообіцяв 20 липня цей храм освятити.
Прот. І. Хіночик