Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Завершився Всеукраїнський Хресний хід з часткою Древа Хреста Господнього і мощами рівноапостольних Костянтина і Єлени

2 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до Святої Успенської Києво-Печерської лаври прибув ковчег з часткою Древа Чесного і Животворящого Хреста Господнього і мощами святих рівноапостольних царя Костянтина і матері його цариці Єлени. В Успенському соборі лаври святиню зустрів єпископ Васильківський Миколай, вікарій Київської Митрополії.
У зустрічі прийняли участь: секретар по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, братія монастиря, духовенство і студенти Київської Духовної Академії і Семінарії та численні віряни. Всі присутні мали можливість вшанувати святині. У Соборній церкві монастиря ковчег пробув до 3 червня, коли завершився Всеукраїнський Хресний хід.
Після поклоніння Хресту і мощам було відправлено всенічне бдіння з читанням акафісту рівноапостольним Костянтину і Єлені, яке очолив єпископ Миколай.
Всеукраїнський Хресний хід з часткою Древа Чесного і Животворящого Хреста Господнього та мощами святих рівноапостольних царя Костянтина і матері його цариці Єлени проходить з благословення Предстоятеля УПЦ з 14 лютого по 3 червня по містах України в рамках святкування 1700-річчя Міланського едикту. Ковчег зі святинями відвідав вже 51 місто нашої країни.