Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулось престольне свято в храмі святителя Луки Кримського

11 червня храм святителя Луки Кримського, що в місті Вінниці, відзначив престольне свято. Саме в цей день, день пам’яті святителя Луки, архієпископа Сімферопольського, парафії, яка освячена в честь цього святого, виповнилося 15 років.
Привітати настоятеля протоієрея Володимира Тютенка та парафіян в цей день прибув і митрополит Вінницький і Барський Симеон. На площі біля храму владика очолив Божественну літургію. Влаадиці також співслужили священики: настоятель та клірики храму, священики міста та району, які прибули на свято.
Після літургії та хресної ходи навколо храму митрополит прочитав молитви та окропив святою водою новозбудовану на території парафії каплицю на честь Різдва Христового.
Далі архіпастир звернувся до всіх присутніх з проповіддю. Владика зауважив, що святитель Лука (Войно-Ясенецький) є великим святим, нашим сучасником, життя якого, його терпіння, смирення та непохитна віра в Христа повинні служити для нас яскравим прикладом. Архієпископ Лука залишив по собі, окрім неоціненного надбання для науки в своїх медичних працях, також і труди церковні, богословські, які є корисними для духовного становлення нашого народу. А історії з життя святого дають відповіді на багато практичних питань життя Церкви. Владика закликав до молитви святому — лікарю тілесному та духовному – та перед його святими мощами, часточка яких знаходиться в храмі. «Почувши наші молитви святитель Лука буде молити Господа дарувати нам міцне здоров’я, в першу чергу духовне, яке так необхідне нашому теперішньому суспільству, і, звичайно, здоров’я тілесне та все те, що послужить для нашого спасіння» — наголосив владика. Також архіпастир привітав усіх з днями Пасхальної радості, з престольним святом та 15-ою річницею за
снування парафії.
Настоятель храму отець Володимир, дякуючи владиці за візит, підкреслив, що митрополит Симеон, подібно святителю Луці, несе нелегкий хрест архіпастирського служіння та попросив Його Високопреосвященство молитов за священиків та парафіян громади.
Також в цей день своїм співом владику Симеона вітали вихованці недільної школи «Лукошко», яка діє при храмі.