Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧОРНОБИЛЬ. Митрополит Симеон відвідав зону відчуження

26 та 27 травня митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом відвідав Чорнобильську зону. Щовесни архієреї відвідують місця, в яких до Чорнобильської трагедії проживала сім’я владики Никодима.
26 травня митрополит Симеон та архієпископ Никодим звершили молебень у храмі святого пророка Божого Ілії у м. Чорнобилі та вклонилися перед хрестом, встановленим з ініціативи владики Никодима поруч із храмом, на честь 1025-ліття Хрещення Русі.
Цього ж дня архієреї побували у колишньому будинку архієпископа Никодима та на кладовищі у с. Залісся, де поховані діди й прадіди та матір архієрея. На кладовищі владики звершили панахиду за рідними й близькими архієпископа Никодима та за всіма православними християнами, похованими на кладовищі у так званій «зоні відчуження».
27 травня митрополит Симеон та архієпископ Никодим відвідали м. Прип’ять та Чорнобильську АЕС. Тут, перед пам’ятником загиблим ліквідаторам, архієреї відправили панахиду за всіх, хто не жаліючи свого здоров’я та життя, боровся з пожежею та радіацією.

Прес-служба Вінницької єпархії