Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Відбулися урочистості з нагоди посвяти у медичні сестри випускниць училища

14 травня у Хмельницькій обласній філармонії відбулися традиційні урочистості з нагоди посвяти у медичні сестри випускниць Хмельницького медичного училища. У присутності батьків, викладачів та наставників випускниці одягнули нові білі халати, що й стало символом початку їх трудової діяльності.
З благословення Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія в урочистостях взяв участь секретар Хмельницької єпархії – протоієрей Олександр Дацюк, який благословив медичних сестер на успішне несіння свого благородного служіння, а також зазначив, що їх майбутня трудова діяльність вимагатиме багато терпіння та постійного удосконалення, що неможливо втілити без щирої молитви та надії на Бога.

«Сам Господь наш Ісус Христос у дні Свого земного життя і суспільного служіння неодноразово воскрешав померлих та зцілював хворих: дарував зір сліпим, очищав прокаженних, лікував німих, хромих, паралізованих та цілив іншу неміч і виразку у людях.
Слідуючи за Христом, чимало святих нашої Церкви також прославилися даром зцілень – це і Великомученик та цілитель Пантелеймон, і Прп. Агапіт Печерський, і Прп. Сергій Радонезький, і Прп. Амфілохій Почаєвський, і Свт. Лука (Войно-Ясинецький) і багато-багато інших – усі вони поєднували лікарське мистецтво зі щирою молитвою та творили чудеса, повертаючи до життя тисячі людей. Творять чудеса вони й сьогодні і про це добре відомо тим, хто звертається до них із молитвою.
Тож, нехай ці угодники Божі допомагають і Вам у Вашій благородній праці, а Ви, у свою чергу, не забувайте молитися, просячи у них допомоги…» — зазначив о. Олександр, окропивши усіх присутніх Святою водою та побажавши Божої допомоги у всіх добрих справах та починаннях.