Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКАНДРІЯ. 20 травня розпочала роботу православна місіонерсько-дослідницька виставка «Шлях пілігрима»

З благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, 20 травня в залі Державного музею Миру (м.Олександрія) відбулась презентація Православної місіонерсько-дослідницької виставки «Шлях пілігрима».
Виставка являє собою фотозвіт православного мандрівника, доктора богослов’я та філософії, професора Російської Академії Природознавства та Полтавської Місіонерської Духовної Семінарії, заступника Голови Синодального відділу релігійної освіти, катехизації і місіонерства Української Православної Церкви протоієрея Миколи Несправи про останні дослідницькі подорожі у Папуа Нова Гвінея та Мексику.
Крім фоторобіт та виставці представлені експонати привезені з мандрів: народне вбрання, зброя, одяг. Декілька робіт присвячені європейським поїздкам.
Відкрила презентацію директор МузеюТетяна Вальчишина.
Потім слухачі з цікавістю слухали розповідь протоієрея Миколая Несправи про свої мандри у далекі і дивовижні країни. На завершення керуючий Олександрійською єпархією Преосвященний єпископ Боголєп звернувся до молоді присутньої в залі і закцентував їх увагу на тім факті, що Православна Церква та її служителі як 20 віків тому так і зараз повна розумних людей, які розширюють кругозор суспільства, відкривають нове в науці.
На завершення виставки всі бажаючі змогли задати запитання досліднику.

Організаторами виставки виступили:
· Синодальний відділ релігійної освіти, катехизації і місіонерства Української Православної Церкви,
· Управління Олександрійської єпархії Української Православної Церкви,
· Державний музей Миру (м.Олександрія),
· Полтавська Місіонерська Духовна Семінарія Української Православної Церкви,
· Братство Храму на честь Іверської ікони Божої Матері «Острів надії».

Виставка працюватиме з 20 травняпо 3 червня.