Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Закінчилось перебування часток Хреста Господнього та мощей рівноапостольних Костянтина і Єлени у місті

1 травня закінчилось перебування Вселенських святинь у Львові — часток Животворящого Хреста Господнього та мощей рівноапостольних царя Костянтина та цариці Єлени — відвідинами жіночого монастиря, військових частин та дитячого будинку.
О 12:00 годині, у кафедральному Свято-Георгіївському храмі міста Львова, Керуючий Львівською єпархією, єпископ Філарет звершив молебень перед святинями та з паперті храму благословив ними численних вірних, які прийшли вклонитися та провести шановані святині.
Покинувши церковний двір, частки Хреста Господнього і мощей рівноапостольних Костянтина та Єлени, у супроводі священиків, які привезли їх до Львова: архімандрита Гавриїла (Рибальченка) та ієрея Стефана Григи, а також секретаря Львівської єпархії протоієрея Богдана Біласа та голови Інформаційно-просвітницького відділу Марка Каюмова, вирушили до Свято-Преображенського жіночого монастиря. Зустрічали святині ігуменя Варвара (Щурат-Глуха) та протоієрей Зиновій Курило. В монастирі було звершено молебень Хресту та святим.
Далі святині вирушили до Другої окремої галицької бригади, частини 3002, якою опікується Львівська єпархія. В частині зустрічав капелан, протоієрей Павло Давиденко. На плацу, де вишукувались курсанти та члени офіцерського складу, було встановлено святині перед якими звершився молебень. До всіх, хто зібрався, звернулися зі словами проповіді протоієрей Богдан Білас та архімандрит Гавриїл. Після молитви всі мали можливість прикластися до святинь, помазатися святим єлеєм, яке було освячене на мощах святих Костянтина та Єлени та отримати іконочки цих святих
Наступним зустрічав святині 80 окремий аеромобільний полк разом із своїм капеланом, протоієреєм Василієм Марунчаком. Тут проповідь виголосив архімандрит Гавриїл. Опісля звершеного молебню, курсанти та представники офіцерського складу приложилися до святинь, помазались та отримали іконки.
Останнім місцем, де побували великі християнські святині, став Дитячий будинок №1. Тут до діток та їх вихователів звернувся архімандрит Гавриїл, а протоієрей Богдан Білас помазав всіх, хто приложився до святинь.
Після такого об’їзду містом, Вселенські святині, які вшановуються всім християнським світом, покинули Львів.