Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт подарував сиротам великодне дійство «Митрополича писанка»

8 травня у Палаці Культури Луцька відбулось великоднє дійство «Митрополича писанка», яке для дітей-сиріт, та позбавлених батьківського піклування, а також тих, хто виховується у проблемних родинах подарував митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Вихованці недільної школи, що діє при Свято-Покровському кафедральному храмі представили очам пристуніх виставу, темою якої була розповідь про символи Воскресіння Христового. Великодня писанка «загублена» вихованкою недільної школи «розповіла» про Воскресіння Христове квіточці, дереву і метелику. Зокрема, ці «представники флори і фауни» дізнались про те, що пасхальне яйце імператору Тиберію подарувала свята рівноапостольна Марія Магдалина, одна з жінок-мироносиць, яка навіть раніше від апостолів побачила Воскреслого Спасителя.
«Дорогі дітки, вітаю вас зі святом Світлого Воскресіння Христового. Дуже радісно бачити і чути, що наші юні волиняни знають історію цього свята, його зміст. І ми вітаємо один одного цими днями радісними словами «Христос Воскрес! – Воістину Воскрес!», — сказав у своєму архіпастирському слові до присутніх митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Владика також вручив нагороди Волинської єпархії викладачам недільної школи, що діє при Свято-Покровськоу кафедральному храмі – Ірині Гайдучик, яка отримала медаль Волинської Богоматері, а також грамоти – Вікторії Орачевській та Тетяні Гнатюк.
Зі словами вдячності до владики Ніфонта звернулись також голова Волинського відділення Дитячого Фонду України Олена Грінченко, та заступник начальника управління освіти Волинської облдержадміністарції Валентина Загрева.
Олена Грінченко презентувала владиці сувенірного півника – «подарунок від усіх дітей, яким ви даруєте радість», а Валентина Загрева – білі троянди.
Після завершення заходу владика вручив юним глядачам солодкі пасхальні подарунки.
Дійство продовжила православна молодь Луцька, яка організувала для дітлахів великодні ігри та конкурси.
«Ми робимо це не вперше. Приємно дарувати радість дітям, особливо в ці великодні дні, коли ми – православні христяини святкуємо Воскресіння нашого Спасителя», — сказав у коментарі прес-службі Волинської єпархії вихованець недільної школи, яка діє при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька Роман Оверчук.