Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Пасхальна радість в храмі великомученика Георгія Побідоносця

В свято великомученика Георгія Побідоносця, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав храм святого великомученика Георгія Побідоносця, що у військовому містечку Всебратське-2 м. Кривого Рогу. Цей молодий православний храм було освячено тільки рік тому, проте вже зараз він став невід’ємною прикрасою мікрорайону і на високому пагорбі служить живим пам’ятником загиблим воїнам у всіх війнах, що проходили на землях святої Русі.
Весело і щиро зустрічала свого архіпастиря малеча – вихованці недільної школи, які з високих церковних сходинок виголосили великодню радість про Воскреслого Господа. На запрошення настоятеля храму протоієрея Олега Мартинова святкову Божественну літургію архієпископу Єфрему співслужили намісник Свято-Володимирського чоловічого монастиря архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського південного благочиння протоієрей Володимир Борак, настоятелі храмів м. Кривого Рогу: Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Анатолій Риженко, великомучениці Катерини протоієрей Сергій Овечкін, ікони Божої Матері «Достойно єсть» протоієрей Віктор Галіц, Різдва Христового протоієрей Валерій Лук’янов, преподобного Івана Лествичника ієрей Сергій Сманцер.
У своєму повчальному слові владика Єфрем нагадав усім, що першими словами Воскреслого Господа своїм учням-апостолам було привітання «Мир вам!», оскільки лише живучи у мирі та злагоді між собою ми зможемо збагнути радість від пізнання істинного Бога.
Після завершення хресної ходи навколо храму архієпископ Єфрем звернувся до отця настоятеля зі словами привітань з нагоди його 40-річчя та подарував святе Євангеліє. З благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, митрополита Київського і всієї України, владика Єфрем нагородив прикрашувача храму, директора ТОВ «Кривбасремонт» С.М. Бевицького ювілейною медаллю УПЦ «Рівноапостольного князя Володимира». В день свого небесного покровителя Ювілейну медаль Предстоятеля УПЦ отримав Г.П. Гончарук, старший інспектор апарату Криворізької міської ради та її виконкому, а депутат Криворізької міської ради Ю.О. Іванов отримав у подарунок іменний Молитвослов.