Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ відвідав Кафедральний Собор Київських Митрополитів — Собор Святої Софії

6 травня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Кафедральний Собор Київських Митрополитів – Собор Святої Софії, де відслужив молебень на початок доброї справи перед відкриттям V Міжнародної Пасхальної Асамблеї.
Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Ірпінський Климент.
Після богослужіння Первосвятитель привітав організаторів та учасників з Великоднем та побажав допомоги Воскреслого Спасителя у всіх добрих починаннях.

««Кто Бог велий яко Бог наш? Ты еси Бог творяй чудеса». Справжнім чудом можна вважати те, що ми всі зібралися в цьому найсвятішому та найстарішому місці, щоби прославити Бога та просити Його благословення нашій країні, народу та цілому світу. Нехай П’ята Асамблея, яка сьогодні відкривається, буде ще одним провідником до взаємоповаги, до взаєморозуміння цілковитих та часткових речей, які ми зустрічаємо у цьому житті. Вітаю вас з великим святом Воскресіння Христового і зичу вам від Воскреслого Спасителя здоров’я, добробуту, миру душевного та тілесного. Христос Воскрес!», — сказав Архіпастир.