Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулося офіційне відкриття «Паломницького клубу»

Відбулося відкриття «Паломницького Клубу», організованого Паломницьким Центром Української Православної Церкви спільно з місіонерсько-просвітницьким центром «Київський Єрусалим». Перше засідання «Паломницького Клубу» пройшло в приміщенні церковного будинку при київському храмі прп. Феодора Освяченого (вул. Овруцька, 7). Настоятель храму ієрей Петро Семащук познайомив усіх, присутніх з храмовим комплексом в ім’я прп. Феодора Освяченого, провівши екскурсію по території розкопок і познайомивши слухачів з унікальною історією храму. Храм виник в середині 19 століття і однією з його особливостей є наявність точної копії Кувуклії (каплиці над гробницею Спасителя в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового). Саме у зв’язку з цим фактом, храмовий комплекс називають «Київським Єрусалимом». Докладніше з історією храму можна познайомитися тут.
Темою першого засідання «Паломницького Клубу» стала традиція організації паломницьких поїздок на Святу Землю. Неоніла Ворсіна (заступник директора Паломницького Центру УПЦ) розповіла про сучасну практику паломницьких поїздок до Ізраїлю. Потім був показаний документальний фільм «Храм Гробу Господнього» (виробництво ТРК «Глас», автор Олександр Ворсін, режисер Олена Іляшенко). Фільм можна подивитися тут.
Після офіційної частини відбулося чаювання, під час якого присутні могли поділитися розповідями про вже здійснені паломництва, а також обговорити плани на майбутні поїздки. Засідання «Паломницького Клубу» планується зробити регулярними. Вони проходитимуть в першу п’ятницю кожного місяця. Наступне засідання відбудеться 7 червня о 18.00. в приміщенні церковного будинку при київському храмі прп. Феодора Освяченого (вул. Овруцька, 7) і буде присвячене організації літнього відпочинку та паломницьких поїздок для дітей. Запрошуємо всіх бажаючих.