Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архіпастир нагородив духовенство єпархії

30 квітня в Житомирському Свято-Успенському архієрейському соборі, до дня Світлого Христового Воскресіння, відбулося нагородження духовенства Житомирської єпархії.
Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, перед початком відзначення промовив слово, в якому закликав священство бути вірними та ревнивими пастирями Церкви Христової, а також наголосив, що головну нагороду потрібно заробити у Бога та в Його Небесному Царстві.
Також, перед нагородженням, архієпископ Никодим привітав благочинного Попільнянського округу, прот. Петра Лис із його ювілеєм, вручив пам’ятну ікону та побажав довгих років життя.
По завершенні відзначення кліриків єпархії, під головуванням правлячого архієрея, було проведено зібрання благочинних. На зборах традиційно були присутні секретар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), окружні благочинні, намісник Тригірської Спасо-Преображенської обителі архім. Галактион (Корінчук) та керівники єпархіальних відділів.
На зібрані були розглянуті різні питання єпархіальної буденності, зокрема подій останнього місяця. Владика повідомив духовенству про відвідання ним Предстоятеля Української Православної Церкви і довів до відома про можливий приїзд Його Блаженства в м. Житомир на святкування Дня Ангела Владикі.
У ході розмови архіпастир представив присутнім завідувача сектору у справах релігій та національностей управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю у Житомирській області Пивоварського Олександра Леонідовича, котрий провів лекцію для священства.
До відома присутніх було донесено інформацію про святкування престольного свята та 110 річниці з дня освячення престолу головного собору Свято-Георгієвського Городницького чоловічого ставропігійного монастиря, тому архієпископ Городницький Олександр запрошує бажаючих взяти участь у святковому богослужінні та урочистостях з нагоди торжества.
Нагороджених до дня святої Пасхи Владика привітав із відзнаками, побажав стійкої віри, наснаги у молитвах та Божого благословіння у трудах.