Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАСИЛЬКІВ. В храм на честь святителя Миколая Чудотворця прибула ікона «Миколай Утішитель»

28 травня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до храму на честь святителя Миколая Чудотворця в м. Васильків прибула ікона «Миколай Утішитель». Ікону зустрічали керуючий Переяслав-Хмельницьким вікаріатством, єпископ Васильківський Миколай, благочинні та духовенство Васильківського, Калинівського і Грибінківського благочинь Переяслав-Хмельницького вікаріатства Київської єпархії Української Православної Церкви.
У храмі на честь святителя Миколая Чудотворця була звершена Божественна літургія, яку очолив єпископ Васильківський Миколай у співслужінні благочинного Васильківського благочиння протоієрея Андрія Гоєнко, благочинного Грибінківського благочиння архімандрита Ігнатія (Сологуба) та духовенства храму.
Після літургії Владика Миколай відправив молебень святителю Миколаю перед його чудотворною іконою, після якого відбулась хресна хода навколо храму на честь святителя.
В своєму слові до пастви єпископ Васильківський Миколай закликав всіх життям своїм наслідувати святителю Миколаю Чудотворцю та передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.