Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Юр’ївський вечір присвячений 1025-річчю Хрещення Русі

15 травня з ініціативи керівництва Білоцерківського національного аграрного університету та з благословення архієпископа Білоцерківського і Богуславського Августина для педагогічного колективу, студентів та гостів аграрного університету у м. Білій Церкві було підготовлено концертну програму Юр’ївського вечора, присвячену 1025-річчю Хрещення Київської Русі.
На початку «вечора» вітальне слово до молоді від імені Керуючого єпархією архієпископа Августина виголосив секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей. Священик розповів про значення вибору святим рівноапостольним князем Володимиром православної віри і плоди цього доленосного рішення: створення єдиної могутньої держави, її культури і традицій і, найголовніше, зародження благочестя, яке є запорукою розвитку Держави та добрих взаємовідносини його громадян.
У концертній програмі взяли участь: народний хор «Батьківська нива» Білоцерківского національного аграрного університету, Архієрейський хор Спасо-Преображенського кафедрального собору та учні єпархіальної дитячої хорової школи у м. Білій Церкві. Останні порадували глядачів, мабуть, найбільше. Діти 7-9 років на скрипці, віолончелі, фортепіано бездоганно виконали такі музичні твори: «Коломийка» Нижанківського (вик. Анна Кобулей), «Юмореска» Антоніна Дворжака (вик. Світлана Маркевич), Вольфгант Амадей Моцарт «Травнева пісня» (вик.: Маркевич Максим, Маркевич Світлана, Романов Серафим, Маркевич Адріан, Кобулей Анна).
Учасники свята також переглянули короткометражний анімаційний фільм про Хрещення Русі.
На завершення концертної програми від імені керівництва навчального закладу слово подяки владиці, духовенству та виконавцям концерту виголосив доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедр БНАУ Новак В.П..