Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Августин відвідав Миронівське благочиння

7 травня, пам’ять апостола і євангеліста Марка, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Михайлівський храм у м. Миронівці, де очолив Божественну літургію та хресну ходу, а також виголосив проповідь.
Йому співслужили секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Миронівського округу і настоятель храму протоієрей Андрій Оленин, благочинний Рокитнянського округу протоієрей Олександр Тарасюк, духовенство Миронівського благочиння та клірик монастиря святої рівноапостольної Марії Магдалини диякон Георгій Безкоровайний.
Цього дня владика відвідав село Ходорів Миронівського району, де очолив перепоховання воїнів-захисників Вітчизни, що полягли на полях бою Букринського плацдарму у 1943 році. Після панахиди архіпастир звернувся до вірних з повчанням, а потім оглянув, найдені та представлені пошуковою групою, експонати часів Великої війни.
Далі архієрей відвідав храм-каплицю споруджену на місці бойових дій, де мав зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни. Після спілкування владика разом зі священиками та ветеранами взяв участь у святковій трапезі в польових умовах.
Насамкінець, архієпископ Августин відвідав храм на честь ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість» у с. Ходорові, який також збудований в пам’ять про понад 240 тисяч вірних захисників Батьківщини, що полягли восени 1943 року на Букринському плацдармі визволяючи місто Київ.