Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Духовенство міста взяло участь у благодійній акції по здачі крові «Подаруй життя»

У вівторок духовенство м. Кривого Рогу на чолі зі своїм архіпастирем, архієпископом Криворізьким і Нікопольським Єфремом, взяло участь у благодійній акції «Подаруй життя».
Благодійну та благородну акцію започаткував благочинний Криворізького лікарняного благочиння, настоятель храму великомученика і цілителя Пантелеймона при Міській клінічній лікарні № 2 м. Кривого Рогу, лікар приймального відділення, протоієрей Вадим Уяздовський. Зі слів отця Вадима, кров потрібна завжди як при опіках, так і при травмах, при проведенні важких операцій, пологах, а хворим на гемофілію і анемію – постійно для підтримки їх життя. На сьогодні донорство крові — це добровільне пожертвування особистої крові або її компонентів для переливання потребуючим хворим.
Медичний персонал Міської клінічної лікарні № 2, у якій здійснювався прийом крові, та головний лікар Клітний О.Г. подякували Криворізькому архіпастирю та настоятелям храмів міста за надану підтримку для потребуючих хворих. Цього дня було зібрано близько 7 літрів крові, що має дуже велике значення для порятунку життя.
7-го квітня у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, у Криворізькому міському академічному театрі імені Т.Г. Шевченка відбудеться фінал благодійного аукціону «Від серця до серця» по збору коштів для онкохворих дітей міста.