Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем звершив освячення Поклінного Хреста на честь 1025-річчя Хрещення Київської Русі

В рамках відзначення у Криворізькій єпархії 1025-річчя Хрещення Київської Русі, 26 квітня на в’їзді до с. Вільне Криворізького району установлено та освячено Поклінний Хрест. Чин освячення Хреста звершив архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем у співслужінні благочинного Криворізького районного благочиння протоієрея Бориса Бабешка та районного духовенства. В духовному торжестві взяли участь голова Криворізької районної ради В.С. Мельник, голова Криворізької районної державної адміністрації О.О. Позивайло, прокурор Криворізького району Т.І. Леонова, депутати районної ради, Вільнянський сільський голова М.М. Богдашов.
Після завершення чину освячення Поклінного Хреста владика Єфрем звернувся до присутніх зі словами повчання, у яких відмітив значення Хреста Господнього в житті християнина та духовний зміст поклонінню Животворящому Дереву Господньому. Також владика підкреслив, що цією подією відкривається низка духовних заходів у Криворізькій єпархії, присвячених 1025-річчю Хрещення Київської Русі.
На завершення за сприяння встановленню величного символу нашого спасіння на в’їзді до с. Вільне архієпископ Єфрем нагородив депутата районної ради А.А. Васільєва благословенною Архієрейською грамотою.