Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В Києво-Печерській Лаврі відбулось зібрання недільних шкіл міста

21 квітня з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі пройшло зібрання недільних шкіл столиці.
Захід був організований Єпархіальним відділом релігійної освіти та катихізації за підсумками 2012/2013 навчального року. Диякон Георгій Онипко передав слова вітання від імені голови Синодального відділу релігійної освіти, катихізації і місіонерства УПЦ митрополита Полтавського і Миргородського Филипа. Голова Єпархіального відділу релігійної освіти та катихізації, протоієрей Сергій Бойко, представив слухачам новоутворений відділ та виступив з докладом про діяльність недільних навчальних закладів.
Ігумен Лонгін (Чернуха) розповів присутнім про непростий історичний шлях становлення недільних шкіл столиці після розпаду комуністичного режиму на рубежі 1990-х рр. Докладніше про співробітництво між недільними та загальньоосвітніми школами розповів протоієрей Богдан Огульчанський. Про стан катихізаторських курсів столиці доклав протоієрей Владислав Софійчук. Від кожного благочиння були представлені звіти діяльності шкіл за поточний навчальний рік.
Єпархіальний відділ духовно-фізичного виховання представив голова відділу протоієрей Роман Матюшенко та розкрив аспекти співробітництва між недільними школами у сфері духовно-фізичного виховання молодого покоління.
Також було представлено проект з поглибленого вивчення основ Православної віри, що діє вдало впродовж вже чотирьох років у столичній школі № 21.