Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Васильківський Миколай освятив місце під будівництво храму в селі Хоцьки

20 квітня, на свято Похвали Божої Матері, в день пам’яті преподобного Данила Переяславського з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви єпископ Васильківський Миколай, керуючий Переяслав-Хмельницьким вікаріатством, освятив хрест і наріжний камінь під будівництво храму на честь святого архістратига Божого Михаїла в селі Хоцьки, Переяслав-Хмельницького району Київської області. На урочистому заході були присутні: благочинний Другого Переяслав-Хмельницького благочиння протоієрей Геннадій Спатарь, благочинний Першого Переяслав-Хмельницького благочиння архімандрит Ніл (Семенець), духовенство Другого Переяслав-Хмельницького благочиння та віряни.

Після освячення, єпископ Миколай передав Благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Володимира віруючим Переяславщини, привітав усіх присутніх із знаменною подією в житті села та закликав назавжди зберегти в своїх серцях пам’ять про цей день. У своєму вітальному слові до пастви владика Миколай подякував всім за початок такої благої справи і нагадав, що храм Божий — це місце єднання нас з Господом нашим Ісусом Христом. Це — частка неба на землі.

Після освячення преосвященний Миколай провів нараду священників, керівництва селищної Ради та ктиторів храму, щодо проведення подальших робіт по будівництву храму.