Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив читання Великого канону прп. Андрія Критського у Києво-Печерській Лаврі

17 квітня  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив читання Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського за утренею у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи Макарівський Іларій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, насельники монастиря у священному сані.
У четвер п’ятого тижня Великого посту Православна Церква згадує велику грішницю, яка стала праведницею — преподобну Марію Єгипетську. Напередодні цього дня, в середу ввечері, у храмах звершується особливе богослужіння — так зване «стояння святої Марії Єгипетської (або Маріїне стояння)», за яким єдиний раз в році прочитується повністю Великий канон преподобного Андрія Критського, який читався по частинах в перші чотири дні Великого посту. Також за богослужінням читається житіє Марії Єгипетської.