Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Відбулась зустріч архієпископа Августина з керівництвом та духовенством Таращанського району

25 квітня у Таращанській районній державній адміністрації відбулася зустріч архієпископа Августина з державними посадовцями та духовенством Таращанського району. Біля входу до адміністрації владику зустрів голова Таращанської РДА Смоліженко А. В. та настоятель монастиря Св. Царствених мучеників в с. Кислівці архімандрит Трифон (Зінченко).
На зустрічі також були присутні голова Таращанскької районної ради Поліщук О., мер міста Велієв В. В., заступники голови: Шостак Ю.В., Омельяненко В.І., Нечипоренко Н.П., очільники податкової та пожежної служби, районних комісій та відділів, голови селищних рад; із духовенства: благочинний Таращанського округу – прот. Станіслав (Алєксєєнко), священики району та монастиря Царствених мучеників.
Насамперед владика привітав Анатолія Васильовича Смоліженка з 50-річчям від Дня народження та вручив йому орден Святого великомученика Георгія Побідоносця та благословенну Грамоту Керуючого Білоцерківською єпархією. У відповідь голова адміністрації поздоровив владику Августина з Днем його народження, яке припало на свято Благовіщеня та подарував вітальну листівку та ікону Пресвятої Богородиці.
Від Кисловського монастиря голову Таращанської райдержадміністрації з Днем народження привітав отець Трифон та подарував ювіляру Володимирську ікону Божої Матері, написану в майстерні іконописної школи обителі.
Після короткого звітування голів районних відділів владика Августин мав бесіду з аудиторією, в якій торкнувся питань взаємодії Церкви і світської влади, виховання підростаючого покоління, міжконфесійних відносин та ін. Бесіда велася у формі діалогу, де кожен із присутніх міг поставити архієрею запитання і отримати вичерпну відповідь.
Зі словом до зібрання звернувся також настоятель монастиря архім. Трифон. Він розповів про древні святині Таращанського краю, зокрема, про печерний монастир у с. Буда. Це селище відноситься до Кислівскьої сільської ради, але має старовинну цікаву історію, в минулому носило назву Монастирка. І саме тут, століття тому, у підземних печерах подвизалися ченці. Починаючи з середини 90-х років, на історичному місці почали відкриватися провали, що ведуть до печерних ходів. Останнє провалля відкрилося нещодавно – на початку квітня. Священик закликав керівництво та усіх присутніх потрудитися над відродженням цих святинь, адже людина, яке не знає свого минулого, не зможе побудувати хороше майбутнє.
Наприкінці бесіди архієпископ Августин подякував районному керівництву та усім присутнім за увагу, адже такий захід відбувся на території Таращанського району вперше. Загалом зустріч пройшла у дружній атмосфері взаєморозуміння, і, як зазначив голова адміністрації Смоліженко А. В., зі сподіванням на подальшу плідну співпрацю.