Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПРИЛУКИ. Фестиваль православного кіно «Покров»

З 1 по 3 березня в будинку культури м. Прилуки пройшов показ кращих фільмів Х Міжнародного фестивалю Православного кіно “Покров”. Захід, що пройшов, був зініційований у місті єпархіальним молодіжним відділом Ніжинської єпархії і відбувся з благословення єпископа Ніжинського і Прилуцького Іринея та дуже швидко знайшов відгук серед місцевих представників влади, культури та освіти. Протоієрей Олександр Акулов, директор фестивалю, наголосив: “Наша мета, щоб цей проект якомога більше знайшов резонансної підтримки не тільки в Україні, а й в цілому світі”.
На відкритті показу був присутній міський голова Юрій Беркут. Очільник міста зауважив, що такого роду події є вкрай важливими для прилучан, адже вони вчать любові, добру, взаємоповазі та іншим високим моральним цінностям, котрих, нажаль, не вистачає у сучасному суспільстві.
Протягом 3-х днів жителі міста побачили 17 кінострічок різних за типом та характером. Було цікаво як молоді, так і дорослим, як школярам початківцям, так і людям похилого віку, адже тематика фільмів була різноманітна: від православних «мультиків» та молодіжних короткометражок до кінострічок, над якими можна глибоко задуматись.
В міському будинку культури у ці дні зала була заповнена здебільшого молодими людьми, які виявили бажання стати частиною цієї значущої події у місті.
Можливо фільми змусять глядачів задуматися над своїм життям, можливо змінити деякі принципи, стати на шлях покаяння та цілковитої відмови від гріха. Адже справжнє кіно справляє неабияке враження на чуйне та вдячне серце. Це й не дивно, бо кожна душа прагне до світу прекрасного та чарівного, бажає здобути щастя та наповнити себе радістю.