Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив хіротонію архімандрита Миколая (Почтового) на єпископа Васильківського, вікарія Київської єпархії

17 березня, у Прощену неділю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у храмі преподобних Антонія та Феодосія Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: митрополити — Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії), Вишгородський і Чорнобильський Павел (намісник Лаври), архієпископи — Яготинський Серафим, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), єпископи — Макарівський Іларій, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, духовенство Київської єпархії та насельники Лаври у священному сані.
За Літургією собор архієреїв висвятив у єпископа Васильківського, вікарія Київської єпархії настоятеля храму великомученика Димитрія Солунського у Жулянах архімандрита Миколая (Почтового) (відповідно до рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 15 березня 2013 р., журнал № 35).
З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Антоній висвятив у диякона вихованця 4 класу Київської духовної семінарії Вадима Семененко.
За відправою Первосвятитель звернувся до пастви зі словами настанови напередодні Великого посту та побажав у молитві, мирі та любові один до одного провести спасительні дні Чотиридесятниці.
«Я прикликаю на вас благословення Господнє, яке дає людині нову силу і нову благодать. Разом із тим бажаю перейнятися почуттям відповідальності та любові до Бога і один до одного. Любов нехай панує серед вас», — сказав Архіпастир.
Наприкінці Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до висвяченого єпископа Миколая зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл.
Єпископ Миколай (у миру Олександр Георгійович Поштовий) народився 13 березня 1970 року в родині православного священика протоієрея Георгія Поштового в м. Києві. 1987 роцу закінчив середню школу № 1 м. Канева. Духовну освіту здобув у Київській духовній академії і семінарії. У 1992 році висвячений у диякона, а згодом у священика. 1999-го року прийняв чернечий постриг з ім’ям Миколай (на честь святителя Миколая, архієпископа Японського). 2008 року призначений настоятелем храму святого великомученика Димитрія Солунського у Жулянах. У 2009 році возведений у сан архімандрита. У 2013 році призначений головою Інформаційно-просвітницького відділу Київської єпархії. 15 березня 2013 р. рішенням Священного Синоду УПЦ архімандриту Миколаю (Поштовому) визначено бути єпископом Васильківським. Чин наречення відбувся 16 березня 2013 р. у синодальному залі резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі.