Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир прочитав у Флорівському жіночому монастирі третю частину Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського

20 березня, в третий день першого тижня Великого Посту, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир продовжив читання Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського.
Цього дня Архіпастир прочитав третю частину покаянного канону за Великим повечір’ям у Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі м. Києва.
Його Блаженству співслужив секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.
За богослужінням Блаженніший Владика звернувся до віруючих зі словами повчання, у яких нагадав про зміст і значення говіння та покаяння для кожної людини.
«Божою милістю вкотре у нашому швидкоплинному житті ми відзначаємо особливий час – час святого Великого посту, який слугує богопізнанням, нашому спасінню та причастям любові Христової до нас. Прослявляючи в ці дні Ім’я Христове, ми спрямовуємося позбутися гріхів, достигнути єдності з Богом та один з одним у Христі Іісусі. Ми молимо Спасителя простити нам наші гріхи, якими самі собі перегороджуємо шлях, що веде до Бога, а отже і до Царства Божого. Господь хоче від нас, щоби ми пізнали, що Він є дійсно Спаситель, Голова Церкви. Христос дає кожному з нас Свої благодатні дари, як тільки помічає і чує, що ми каємося у своїх гріхах. Ми пізнаємо Бога своїм розумом, своїми почуттями, своїм життям, і висловити у відповідь любов до Бога, сподіваючись на Його милосердя, може тільки та людина, котра це робить з відкритим серцем, з відкритою душею. Тому на відвертість Христос відповідає відвертістю і на всі наші зусилля – Своєю благодаттю. Слухаючи наше покаяння, Христос посилає благодать Святого Духа, яка зцілює людину та докорінно змінює у кращий бік», — сказав, зокрема, Архіпастир.