Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Збори благочинних єпархії

4 березня у Вінницькому єпархіальному управлінні під керівництвом митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулися збори благочинних Вінницької єпархії.
Під час зібрання до відома благочинних були донесені підсумки зустрічі митрополита з викладачами недільних шкіл. Також владика наголосив на тому, що організація недільних шкіл є пріоритетним напрямком діяльності кожної парафії. І тому на кожній парафії недільні школи є обов’язковими, як можливість проведення катехізації дітей та їхніх батьків.
Також керуючий єпархією ознайомив благочинних з брошурою свящ. Олександра Усатова «Оглашение на современном этапе», виданою відділом релігійної освіти та катехізації РПЦ. Даний посібник, в якому йдеться про умови та можливі засоби катехізації в умовах сучасного світу, митрополит благословив обов’язковим для вивчення всіма кліриками єпархії.
Владика звернув увагу на правильне трактування священиками,а як наслідок і парафіянами, документу Архієрейського собору РПЦ «Позиція Церкви у зв’язку з розвитком технологій обліку та обробки персональних даних». З метою уникнення спотворення рішень Архієрейського собору було вирішено поширити інформацію щодо відношення Церкви до запровадження біометричних паспортів, єдиного державного реєстру та інших державних нововведень.
Також була розглянута проблема ведення документації на парафіях єпархії. Обговорені можливі варіанти редагування та оновлення статутних та інших документів на парафіях.
Про діяльність благочинних за попередній місяць доповів секретар Вінницької єпархії прот. Владислав Демченко.
Напередодні Великого Посту, владика Симеон також закликав священиків звертатися до державних установ з проханням не проводити ніяких розважальних заходів та концертів в період Чотиридесятниці.
Насамкінець було обговорено розклад богослужінь на парафіях єпархії в період Великого Посту та підбито підсумки зборів коштів в районах в рамках благодійної акції «Серце до серця», які підуть на допомогу онкохворим дітям.