Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛОРУСЬ. Делегація Синодального відділу по роботі з молоддю взяла участь у зльоті Об’єднання молоді БПЦ

З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира делегація Синодального відділу УПЦ у справах молоді на чолі з першим заступником голови відділу архімандритом Іоасафом (Перетятьком) взяла участь у щорічному зльоті Об’єднання молоді Білоруської Православної Церкви, який проходив в Мінську з 1 по 3 березня. На захід зібралося близько 250 молодих людей з близького і далекого зарубіжжя.
Упродовж багатьох років православна молодь України та Білорусії підтримує тісні зв’язки, зустрічаючись на різних форумах і фестивалях. Цього разу координатори соціальних проектів «Молодість не байдужа» приїхали на зліт розповісти про діяльність своїх напрямків, а також дізнатися про роботу молодіжних відділів інших країн.
Архімандрит Іоасаф поділився з учасниками зльоту досвідом молодіжного служіння в Києві та в єпархіях України. Заступник голови з питань духовної опіки скаутських організацій протоієрей Іоанн Тронько розповів про скаутинг. Волонтери руху «Молодість не байдужа» представили здійснювані в Україні соціальні і благодійні проекти.
Під час роботи зльоту були представлені численні молодіжні проекти братств Білорусії, Росії, Прибалтики, Польщі. Важливим об’єднуючим фактором стало проведення Літургії апостола Якова, яка була відслужена в ніч з 2 на 3 березня в Свято-Петропавлівському соборі Мінська.