Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Збори благочинних єпархії

13 березня у приміщенні Білоцерківського єпархіального управління відбулися збори благочинних, які очолив Керуючий єпархією архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин. У зборах також взяли участь настоятелі та настоятельниця монастирів єпархії.
На зборах були розглянуті актуальні питання, які потребували спільного обговорення загальноєпархіального характеру, стану справ парафіяльного життя в усіх благочинних округах та питання окремих священиків.
Архієпископ Августин повідомив благочинних про те, що з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в єпархію прибуде Всеукраїнський хресний хід з часткою Чесного і Животворящого Хреста Господнього та мощами святих рівноапостольних царя Костянтина і матері його цариці Єлени. Святині перебуватимуть у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві з 15 по 17 квітня поточного року.
Було узгоджено графік говіння духовенства, які будуть звершуватися у середу другої, третьої та четвертої седмиці Великого посту у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві. Також було заплановано проведення загальноєпархіальних зборів у поточному році: перед святом Трійці, у перший тиждень вересня та перед святом Різдва Христового.
Під час зборів архієпископ Августин мав телефону розмову з одним із благочинних єпархії протоієреєм Станіславом Алексєєнком (Таращанський благочинний), який проходить складне лікування у м. Києві. Владика, від імені благочинних, побажав священику швидкого одужання та поверхня його до свого послугу. Після цього всі присутні проспівали отцю Станіславу многоліття.
Владика подякував отцям благочинним за їхні пастирські труди, побажав Божої допомоги у звершенні Святої Чотиридесятниці, а також попросив пробачення перед початком Великого Посту.
Після зборів архієпископ Августин у Свято-Миколаївському храмі у м. Білій Церкві записав для місцевого телебачення промову до пастви перед початком Святої Чотиридесятниці.